La sostenibilitat tenint control de l’estalvi de l’aigua al teu jardí

La sostenibilitat tenint control de l’estalvi de l’aigua al teu jardí

La disminució del consum d’aigua per a la cura del teu jardí és possible sense posar en perill les teves plantes. Generalment, la despesa d’aigua regant, netejant i mantenint en bon estat les teves flors, arbres, tanques, etc. és excessiu i dificil de controlar.

 

Una revisió a consciència de les mànegues de reg per degoteig per a comprovar que estiguin perfectament orientades és ideal per a estalviar aigua i per a optimitzar el correcte reg de les nostres plantes.

 

El reg “a mida” és una altra actuació que permetrà l’optimització del consum: no totes les plantes necessiten la mateixa quantitat d’aigua. Discriminar el flux d’aigua també contribuirà a l’estalvi.

 

Tenir una gespa bonica requereix força consum d’aigua de reg. Si l’extensió de terreny és gran, una bona opció seria disminuir la zona de gespa amb plantes que no requereixin massa aigua o bé amb pedres volcàniques o similars. Hi ha espècies de gespa que necessiten menys aigua per a mantenir un òptim estat. No tallar massa la gespa amb el tallagespa durant l’estiu retindrà millor la humitat i estalviarà una considerable quantitat d’aigua.

 

S’ha de mantenir el sòl de cultiu hidratat i solt. La terra seca, pobra i dura no impermeabilitza el terreny i impedeix que l’aigua nodreixi les arrels de les plantes, les tanques i els arbres. L’aigua que vagi a parar a aquest terreny dur pot relliscar i quedar-se en algun clot, deixant amb set a les espècies que la necessiten. Amb una mica de treball podem esponjar el terreny i aconseguir que l’aigua arribi a la seva destinació.

 

Primavera i estiu són les estacions de l’any amb major demanda d’aigua de reg. Fa molta calor, l’aigua s’evapora i les plantes requereixen més quantitat d’aigua.

 

Les millors hores per a regar el jardí a la primavera i a l’estiu són les primeres del matí o les últimes de la tard nit.

A Codina t’orientem i t’aconsellem donan-te suport perquè el teu jardí sigui el millor. MAQUINÀRIA · EINES DE MÀ · EQUIPS DE PROTECCIÓ · ACCESSORIS · RECANVIS · SERVEI TÈCNIC. Som el teu partner.

Related posts